Aanbevolen auteurs

Thrillerschrijver Henri Patrik

Macaber

Henri Patrk is een geboren verteller die fictie en werkelijkheid weet te verweven tot spannende en soms huiveringwekkende verhalen. Ook in de bundel verzamelde werken "Macaber"
heeft de auteur zich laten inspireren door ware gebeurtenissen.
De cover belooft bloedstollende spanning, maar het boek is veel meer. Macaber is een verhalenbundel die nieuwsgierig maakt naar het einde van elk verhaal. Henri Patrik weet ware gebeurtenissen naadloos te verweven met fictie om er een spannende belevenis van te maken. Verhalen waarvan de uitkomst meestal niet is te voorspellen. Pas aan het eind van elke vertelling komt de ontknoping, die altijd anders verloopt dan verwacht. Heel bewust heb ik het boek telkens na enkele verhalen weggelegd, want ik had de nijging om door te lezen tot het einde. Het voert te ver om alle vertellingen met name te noemen, maar ze hebben mij versteld doen staan over de vindingrijkheid van de schrijver. Zo komt het verhaal over een echtpaar, waarvan de vrouw partnerruil voorstelt, op een geraffineerde wijze tot een climax. Het verhaal over een vader die zijn gezin wil beschermen heeft mij kippenvel bezorgd. Een vijfentwintigjarige onderwijzeres die tijdens een Idyllische wandeling eindelijk de gelegenheid krijgt haar grote liefde te strikken, krijgt te maken met huiveringwekkende emoties. Mysterieus is het slotverhaal waarin een man wordt geconfronteerd met zijn verleden. Macaber is een aanrader voor een ieder die van thrillers houdt en het boek zal in de boekenkast niet misstaan tussen boeken van Stephen King en Edgar Allan Poe.
Frans Esselink, auteur.

Omerta

“Omerta” is de titel die Henri Patrik heeft gegeven aan zijn boek, waarin hij schrijft over een onvoorstelbare werkelijkheid die een medewerker van de European Union Police Mission (EUPM) in Bosnië-Herzegovina heeft beleefd.

Met groeiende verbazing heb ik gelezen over hulpverleners, die vooral zichzelf helpen. Duur betaalde EU functionarissen doen er alles aan om in functie te blijven of hogerop te komen. Door hun gedrag in de privé sfeer zijn ze chanteerbaar, waardoor ze foute beslissingen nemen die door criminelen of onruststokers zijn ingefluisterd.
Het 440 bladzijen tellende boek is een aanwinst in mijn boekenkast en ik kan het van harte aanbevelen.
Frans Esselink, auteur